Topptur på Snøtind
Publisert 04.01.11 av Daniel Kvalvik vist 12835 ganger

15 plusser pluss minus
2.juledag etter nok en god julefrokost var det Gjemnes høyeste topp som var målet, nemlig Snøtind på 1027 moh. Toppen ligger på kommunegrensa til Eide kommune, og fra den sida kalles toppen Stortussen. Nordtussen på 869 moh er en topp i samme fjellmassiv.

Etter en biltur på 10 minutt fra Torvikbukt til Batnfjordsøra og nye 10 minutt fra Batnfjordsøra oppover til bommen på Åndal parkerte vi bilen. Her startet Knut Inge Orset, Bjørn Olav Orset og meg selv en gåtur langs veien i 15 minutt til vi tok av mot høyre og fulgte skispor på høyre side av Kvernsteinelva mot Ullalandsvatntet. Et stykke før vatnet krysset vi mot vest og gikk rett mot toppen. Turen opp tar i overkant av 2 timer i passende tempo.

Etter at vi nådde toppen var det å skifte til tørt på overkroppen og ta på god og varm dunjakke, det var en kald men vindstille og flott desemberdag. Vi kunne nyte flott utsikt fra toppen med Eide, Averøy og havgapet mot nord, Kristiansund mot nordøst, Gjemnes mot øst, Molde mot vest og solnedgang bak Romsdalsalpene mot sør.

Så var det bare å avslutte turen med skikjøring i flott silkeføre fra toppen og helt ned til Åndal. Anbefaler turen!


  Daniel Kvalvik - Daniel Kvalvik, 04.01.11


Bjørn Olav Orset og Knut Inge Orset følger skispor på høyre side av Kvernsteinelva mot Ullalandsvatntet. Snøtind til høyre. Bjørn Olav og Knut Inge med Snøtind i bakgrunnen. Bjørn Olav og Knut Inge krysset mot vest før Ullalandsvatnet og gikk rett mot toppen. Da nærmer vi oss toppen av Snøtind. Bjørn Olav ser oppover mot toppen og Knut Inge sjekker kan bekrefte at det er 20 graderstigning. Utsikt mot Gjemnes og Reinsfjellet. Like før toppen av Snøtind, vi kan se Nordtussen til venstre. Her ser vi toppen av Snøtind. Stor varde på toppen av Snøtind. Knut Inge fotograferer. Mot øst kan vi se Skarven i Aure, Harstadfjellet og Reinsfjellet i Gjemnes Mot nord kan vi se Eide og Averøy. Så var det bare å nyte flott silkeføre fra toppen. Bjørn Olav storkoser seg ned fjellsida mot vest. Bjørn Olav med utsikt mot Tusten ved Molde. Knut Inge Knut Inge Så var det å dreie mot nord og nedover mot Åndal.Tags: ski Snøtind Stortussen

 
 

Nordmørssola
 Velkommen

Velkommen til Atlanterhavsporten.no® - nettsiden for Nordmøre.

Atlanterhavsporten® inneholder artikler, lenker og bilder om og fra de 11 kommunene som tilsammen danner Nordmøre.

Har du spørsmål om nettstedet kan du kontakte oss på e-postadressen post@atlanterhavsporten.no.

- Per Kvalvik, redaktør

Mest viste

Vist 12834 ganger:

- Topptur på Snøtind


Vist 11955 ganger:

- Topptur på ski på Tustna


Vist 9330 ganger:

- Skøyteis i skogen


Vist 9321 ganger:

- Tunga Villmarksleir - et eventyr!


Vist 9054 ganger:

- Kaldt før sola snur


Vist 8860 ganger:

- På ski på Reinsfjellet


Vist 8595 ganger:

- Julenisser med grønt hjerte


Kommuner

Maximize

Historikk

Maximize

 

 Søk